Organic Mushrooms

About The Author

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
5150 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

 

SMOOTHIE ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ GINGER KAI KOYΡΚΟΥΜΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 κούπας χυμό καρότο
1 μεγάλη μπανάνα
1 κούπα χυμό ανανά
1/2 κουτ. σούπας πούδρα τζίντζερ
1/2 κουτ. σούπας πούδρα κουρκουμά
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κούπα γάλα αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα απαλό
και λείο αποτέλεσμα.
Καταναλώστε το smoothie σας αμέσως.

Θερμίδες ανά ποτήρι: 144kcal
Λιπαρά: 2,3g
Υδατάνθρακες: 32g
Φυτικές ίνες: 5g
Πρωτεϊνες: 2,4g
Ζάχαρη: 17,5g
Αλάτι: 112mg

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
5210 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

 

Cheesecake με νιφάδες βρώμης

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ

2 μεγάλα αυγά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1/2 κούπας σως μήλου χωρίς ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κούπες νιφάδες βρώμης
3 κούπες φράουλες σε φέτες
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE

150g τυρί κρέμα
3 κουτ. σούπας ζάχατη άχνη
1 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Προετοιμάστε τη βρώμη. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αυγά,
το ελαιόλαδο, και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί
το μείγμα. Προσθέστε το γάλα, τη σως μήλου, την βανίλια, την κανέλα,
και το αλάτι. Προσθέστε τις νιφάδες, τις φράουλες και το μπέικιν.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί στο οποίο έχετε αλείψει λίγο
λάδι.
Προετοιμάστε την κρέμα τυριού.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε την κρέμα τυριού, την άχνη, το γάλα και τη
βανίλια.Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Αν σας
φαίνεται η κρέμα πολύ πηχτή προσθέστε λίγο γάλα.

Προσθέστε την κρέμα που ετοιμάσατε στο ταψί με τις νιφάδες από πάνω και
με ένα μαχαίρι κάντε ζικ ζακ ώστε να δώσετε ωραίο σχήμα.

Ψήστε για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν
το κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
5542 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

 

Υγιεινά toppings για ρυζογκοφρέτες

 

Εύκολα, απλά και θρεπτικά αρκεί να επιλέξεις

την γκοφρέτα σου και να ετοιμάσεις ένα θρεπτικό topping!

Επίλεξε την γκοφρέτα σου:

  1. Ρυζογκοφρέτα με φαγόπυρο
  2. Γκοφρέτα από δίκοκκο στάρι
  3. Ρυζογκοφρέτα με κινόα
  4. Γκοφρέτα καλαμποκιού με πίτουρο βρώμης

Ετοίμασε ένα από τα παρακάτω νόστιμα και υγιεινά toppings:

  1. Topping με κρέμα τυριού, φρούτα και καρύδα!

Υλικά:

1 κουτ. σούπας κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά

1/4 κουτ. γλυκού καρύδα

1 φρέσκια φράουλα σε φέτες

8 φρέσκα blueberries

  1. Topping με βούτυρο αμυγδάλου, φιστίκια και φρούτα

Υλικά:

1 κουτ. σούπας βούτυρο αμυγδάλου

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φρούτα

1 κουτ. σούπας φιστικιά

1 κουτ. σούπας κομμένο αβοκάντο

  1. Topping με κρέμα τυριού, κολοκυθόσπορο και σταφύλια

Υλικά:

1 κουτ. σούπας κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά

4-5 ρόγες σταφύλι

1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο

  1. Topping με φιστικοβούτυρο και ηλιόσπορο

Υλικά:

1 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο

1 κουτ. σούπας ηλιόσπορο

  1. Topping με ταχίνι, κανέλα και μήλο

Υλικά:

Φετούλες πράσινου μήλου

1 κουτ. σούπας ταχίνι

1/2 κουτ. γλυκού μέλι

λίγη κανέλα

  1. Topping με φιστικοβούτυρο και μπανάνες

Υλικά:

1 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο

φέτες μπανάνας

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
5607 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

 

Χριστουγεννιάτικα Cookies με νιφάδες βρώμης με γλασο και χρωματιστή τρούφα

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

 

Για τα μπισκότα

1 κούπα βούτυρο (που έχετε μαλακώσει)

1 κούπα μαύρη ζάχαρη

2 αβγά

1 κουτ. τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κουτ. τσαγιού εκχύλισμα αμυγδάλου

2 και 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κουτ. τσαγιού αλάτι

1/2 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ

1 κούπα νιφάδες βρώμης βιολογικές ολικής άλεσης

 

Για το γλάσο

1 κούπα βούτυρο

4 κούπες ζάχαρη άχνη

4-6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

1 κουτ. τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας

λίγο αλάτι

χρωματιστή τρούφα για το ντεκόρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου και χτυπάτε λίγο ακόμη.

Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι, και το μπέικιν μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης.

Μεταφέρετε τη ζύμη των μπισκότων σε μια λεία επιφάνεια και την πιέζετε με τα χέρια σε μορφή δίσκου. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα μπισκότα προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Απλώνετε τη ζύμη σε πάχος μισού πόντου και κόβετε cookies με χριστουγεννιάτικα κοπτικά για μπισκότα που θα προμηθευτείτε από κατάστημα ειδών ζαχαροπλαστικής. Τα μεταφέρετε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα ψήνετε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Τα αφήνετε να κρυώσουν προσθέτετε το γλάσο και πασπαλίζετε με την τρούφα.

Προετοιμασία του γλάσου.

 

Χτυπάτε το βούτυρο, προσθέτετε την άχνη ζάχαρη, τις 4 κουταλιές της σούπας κρέμα, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάτε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε το γλάσο.

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
2920 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

Μια μοναδική θρεπτική συνταγή με μεσογειακά αρώματα

σερβίρεται με τηγανιτό αβγό μάτι και σκορδόψωμο!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

40g βιολογικές νιφάδες βρώμης

2 κουτ. σούπας γάλα

200g μανιτάρια Portobello κομμένα σε κύβους

1 κουτ. σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο

αλάτι και πιπέρι

λίγο λάδι τρούφας

1 αβγό

φρυγανισμένο σκορδόψωμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρέψτε τις νιφάδες βρώμης με νερό για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει μαλακό και κρεμώδες το μείγμα. Στο τέλος προσθέστε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  1. Ζεστένετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα μανιτάρια λίγο αλάτι και το δεντρολίβανο και σωτάρετε για μερικά λεπτά.
  1. Μόλις τα μανιτάρια μαλακώσουν τα προσθέτετε στο μείγμα με τις νιφάδες. Ελέγξτε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι και πιπέρι.
  1. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε από πάνω το τηγανιτό αβγό μάτι. Γαρνίρετε με μερικές σταγόνες λάδι τρούφας και λίγο μπούκοβο και απολαύστε με φρυγανισμένο ψωμί μου έχετε προσθέσει σκόρδο και βούτυρο...

Ιδανικό ελαφρύ γεύμα για ένα κρύο βράδυ με καλή παρέα!

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
3551 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

 

GOLDEN TURMERIC MILK ΜΕ ΠΑΓΟ

Ο οργανισμός μας χρειάζεται ενίσχυση, ισχυρό ανοσοποιητικό και ευεξία τώρα περισσότερο από ποτέ! Βάλτε στην καθημερινότητά σας το κρύο ρόφημα πoυ θα σας χαρίσει όλα τα παραπάνω!!

Στο μπλέντερ προσθέστε μία κούπα ζωικό ή φυτικό γάλα της αρεσκείας σας, 1 κουταλάκι του γλυκού Golden Turmeric Milk της νέας μας σειράς προϊόντων "BDL Healthy Mix" και το γλυκαντικό της αρεσκείας σας, η γεύση του ταιριάζει πολύ με το μέλι και το σιρόπι αγαύης.

Προσθέστε 2 μεγάλα παγάκια και χτυπήστε πολύ καλά.

Μεταφέρετε το ρόφημα σε μεγάλο ποτήρι προσθέστε έξτρα πάγο κατά βούληση και απολαύστε το ρόφημα που θα ενισχύσει τον οργανισμό μας κάθε μέρα!

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
4044 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

Υλικά (για 1 μερίδα):

  • 3 κ.σ. σπόροι chia της BDL

  • 200 ml φυτικό γάλα (αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης ή ό,τι προτιμάς)

  • 1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικό)

  • Λίγη βανίλια (προαιρετικά)

  • Φρούτα της επιλογής σου (μπανάνα, φράουλες, μύρτιλα κ.λπ.)

  • Ξηροί καρποί ή νιφάδες καρύδας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Ανακάτεψε σε ένα μπολ ή βαζάκι τους σπόρους chia με το φυτικό γάλα.

  2. Πρόσθεσε το μέλι και τη βανίλια, αν τα χρησιμοποιείς, και ανακάτεψε καλά.

  3. Άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα. Οι chia θα φουσκώσουν και θα δημιουργήσουν μια πουτίγκα.

  4. Πριν το σερβίρισμα, πρόσθεσε φρέσκα φρούτα και ό,τι άλλο σου αρέσει από toppings.


🕒 Χρόνος προετοιμασίας:

5 λεπτά + αναμονή στο ψυγείο

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
4042 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 2 κούπες ρεβίθια μαγειρεμένα της BDL

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • ½ κ.γ. κουρκουμά της BDL

  • ½ κ.γ. τζίντζερ της BDL

  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή της BDL

  • Αλάτι και πιπέρι της BDL

  • Λίγος χυμός λεμονιού


Εκτέλεση:

  1. Bάζεις σε μπολ τα βρασμένα ρεβύθια και προσθέτεις όλα τα υλικά – ανακατεύεις καλά.

  2. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20–25 λεπτά (ή τα σοτάρεις σε τηγάνι για 10 λεπτά) μέχρι να ροδίσουν.


🕒 Έτοιμο σε: 10 λεπτά (τηγάνι) ή 25 λεπτά (φούρνος)
🥗 Σερβίρεις ως: σνακ, topping για σαλάτα ή συνοδευτικό

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
4043 Hits Category: syntages Comment count: 0 Written by Eva

🍨 Παγωτό Κανέλα (χωρίς παγωτομηχανή)

Υλικά:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης λιπαρά, καλά παγωμένη)

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

  • 1½ - 2 κ.γ. κανέλα κεϋλάνης σε σκόνη της BDL (ανάλογα πόσο έντονο το θέλεις)

  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

  • Μια πρέζα αλάτι κέλτικο ψιλό της BDL (για να αναδείξει τη γεύση)


Εκτέλεση:

  1. Χτύπα την κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.

  2. Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.

  3. Πρόσθεσε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  4. Μετάφερε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και άφησέ το για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.


🕒 Έτοιμο σε: 10 λεπτά προετοιμασία + 6 ώρες κατάψυξη
🍽 Tip: Σερβίρεται τέλεια με καβουρδισμένα καρύδια ή λίγο μέλι από πάνω!

Created: Tuesday, 08 January 2019 11:20
( 0 Votes ) 
2252 Hits Category: nutrition Comment count: 0 Written by Eva

Νοστιμεύει και αρωματίζει σαλάτες, σούπες, λευκά κρέατα, ψάρια και άλλες μαγειρικές παρασκευές μας. Το σχοινόπρασο διεκδικεί –δικαιωματικά– τη θέση του στο αρωματικό μας «αρχείο».

Της ιδίας οικογενείας με το σκόρδο και το κρεμμύδι, το chives (τσάιβς) των αγγλοφώνων, ciboulette (σιμπουλέτ) των γαλλοφώνων, το σχοινόπρασο, δηλαδή, είναι πολύ πιο φίνο, εκλεπτυσμένο, έχοντας λίγη γεύση και από τα δύο, εξ ου και γνωστό ως  σκορδοκρέμμυδο. Ταιριάζει σε παρασκευές χωρίς μεγάλη γευστική δύναμη. Οπως οι συγγενείς του, αποδίδει όταν ψιλοκοπεί, γιατί αναπτύσονται οι οσμές, λόγω χημικών αντιδράσεων. Tο όλο ενδιαφέρον είναι στα κυλινδρικά του φυλλαράκια που «κουρεύονται» συστηματικά και ξαναφυτρώνουν.

Αν είστε μερακλήδες, συμφέρει να έχετε γλαστράκια στον κήπο, στο μπαλκόνι ή στην κουζίνα. Τα γλαστράκια μπορούν να προέλθουν από σπόρο ή να τα αγοράσουμε έτοιμα από φυτώρια ή –αν είμαστε τυχεροί– από μεγάλες αλυσίδες.

ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Συμμετέχει στο μείγμα «φίνα βότανα» (δρακόντειο - εστραγκόν, μυρώνι - σερφέιγ, μαϊντανός), που είναι ιδανικό για ομελέτες και ανακατεργασμένα λευκά τυριά ή αλατισμένο γιαούρτι και ξινόγαλο. Τα λευκά κρέατα, το ψάρι αγαπούν αυτόν τον ευγενή, αλλά και οι σάλτσες, όπως η περίφημη ταρταρική που είναι μαγιονέζα με κάππαρη και σχοινόπρασο ή η βεαρνική.

Εμπλουτίζει σούπες, πατατοσαλάτες, πουρέδες, γενικά κρεμώδη πιάτα αλλά και μια απλή πράσινη σαλάτα με το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο στη σάλτσα. Συντηρείται στην κατάψυξη, στο ξίδι, αλλά και αποξηραμένο. Πριν χρησιμοποιήσουμε το αποξηραμένο το μαρινάρουμε για λίγη ώρα στη σάλτσα της παρασκευής που θα το βάλουμε.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr