Organic Mushrooms
About The Author
Μαροκινή σαλάτα με κεχρί και ρόδι
ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΚΕΧΡΙ
ΥΛΙΚΑ
1/2kg καρότα
1/2 κούπας φέτες κόκκινου κρεμμυδιού
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουτ. γλυκού βιολογικό τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κούπας βιολογικό κεχρί
1/4 κούπας ψιλοκομμένο αμύγδαλο
1/4 κούπας σπόροι φρέσκου ροδιού
1/4 κούπας ψιλοκομμένος μαιντανος
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
χυμός ενός λεμονιού
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμένετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνετε τα καρότα κομμένα σε φέτες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-25λεπτά.
Καθώς ψήνονται τα καρότα βάζετε το κεχρί μαζί με μία κούπα νερό και λίγο αλάτι σε κατσαρολάκι και βράζετε για 18 λεπτά
περίπου μέχρι να πιεί το περισσότερο νερό. Το αφήνετε να ξεκουραστεί εκτός φωτιάς για 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε τα καρότα, το κεχρί, τα αμύγδαλα, το ρόδι και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το λεμόνι, το ελαιόλαδο
και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε πολύ καλά και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Ρυζόγαλο με μαύρο άγριο ρύζι, γάλα καρύδας και μάνγκο
ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΓΚΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα μαύρο άγριο ρύζι βιολογικό
1 συσκευασία γάλα καρύδας
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας
1/2 βανίλια στικ (τους μισούς σπόρους από το στικ)
1 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε φετούλες
1/4 κούπας flakes καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα σε ένα μεσαίο τηγάνι ζεσταίνετε το γάλα καρύδας,
προσθέτε τη ζάχαρη καρύδας και τους σπόρους της βανίλιας
μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μεσαία φωτιά.
Πρόσθέτετε το ρύζι στο γάλα καρύδας, ανακατεύετε καλά,
σερβίρετε προσθέτωντας τα κομμάτια του μάνγκο από πάνω και
απολαμβάνετε ένα θρεπτικό και διαφορετικό γλύκισμα ζεστο.
Δυναμωτικό πρωινό με βρώμη, σπόρους chia και φυστικοβούτυρο
Δυναμωτικό πρωινό με βρώμη, σπόρους chia και φυστικοβούτυρο!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπας γάλα αμυγδάλου
3/4 κουταλιάς σούπας βιολογικούς σπόρους chia
2 κουταλιές σούπας φυσικό αλατισμένο φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά σούπας σιρόπι αγαύης ή ζάχαρη καρύδας
1/2 κούπας βιολογικές νιφάδες βρώμης
Toppings
Φέτες μπανάνας, φράουλες ή μύρτυλα, λιναρόσπορο σπασμένο
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Σε μικρό μπολ βάζετε το γάλα αμυγδάλου, τους σπόρους chia, το φυστικοβούτυρο,
και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε μερικές φορές. Πιέστε με το κουτάλι ώστε όλες
οι νιφάδες να βρίσκονται μέσα στο υγρό. Καλύψτε καλά με μεμβράνη και αφήστε
το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας (το λιγότερο για 6 ώρες).
Την επόμενη μέρα το ανοίγετε, γαρνίρετε με τα toppings και απολαμβάνετε.
Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για 2 ημέρες αλλά καλό είναι να καταναλωθεί
μέσα στις πρώτες 24 ώρες.
Vegan παγωτό φράουλα με Chia
Vegan παγωτό φράουλα με Chia
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα τριμμένα αμύγδαλα σε σκόνη
1 κούπα φρέσκιες φράουλες
1 και 1/2 κούπα παγωμένη μπανάνα
3 κουταλιές σούπας μέλι
1 και 1/2 κούπα σπόροι chia
1/2 κούπα νερό
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε την κρέμα αμυγδάλου. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τα αμύγδαλα και μισή κούπα νερό,
χτυπήστε ώστε να προκύψει μια λεία κρέμα αν χρειάζετε προσθέστε νερό. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά
εκτός από τους σπόρους chia και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε τους σπόρους
και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για
μία νύχτα (το λιγότερο για 5 ώρες).
Σας προτείνουμε να ξεπαγώσετε το παγωτό για μισή ώρα πριν το σερβίρετε ώστε να γίνει πιο απαλό.
Smoothie με λιναρόσπορο και μπανάνα
Smoothie με λιναρόσπορο και μπανάνα
ΥΛΙΚΑ
1 και 1/2 κουταλιά σούπας Βούτυρο αμυγδάλου
1 Μπανάνα κομμένη και παγωμένη στην κατάψυξη
1 κουταλιά σούπας Λιναρόσπορος βιολογικός σπασμένος
2/3 κούπας Γάλα αμυγδάλου
1/3 κούπας Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά σούπας Μέλι
3-4 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
4 παγάκια
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Προσθέστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά
χτυπήστε όσες φορές χρειάζεται για να
έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα
και σερβίρετε αμέσως.
Detox σαλάτα με βιολογική κινόα και ταχίνι
Detox σαλάτα με βιολογική κινόα και ταχίνι
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες ρόκα
1 κούπα βρασμένη βιολογική λευκή κινόα
1 κούπα βρασμενα και ψιλοκομμένα πατζάρια
1 κούπα βρασμένα ρεβίθια
DRESSING
Χυμός 1 λεμονιού
2 κουτ. σούπας ταχίνι
1 κούτ. σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας νερό
αλάτι και πιπέρι
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά
Προσθέστε το dressing και ανακατέψτε πάλι
ώστε να γίνει ομοιόμορφη η σαλάτα. Αφήστε την
για 30 λεπτά στο ψυγείο και απολαύστε μια μοναδική
γευστικά και αντιοξειδωτική σαλάτα.
Απολαυστικό Banoffee με νιφάδες βρώμης
Απολαυστικό Banoffee με νιφάδες βρώμης
ΥΛΙΚΑ
100g νιφάδες βρώμης
2 κουτ. σούπας μέλι
1 μεγάλη μπανάνα
4 μπάλες παγωτό βανίλια
4 κουτ. γλυκού αλμυρή σως καραμέλας
4 κουτ. σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
για το γαρνίρισμα ελάχιστη σκόνη κακάο
ΠΩΣ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣ ΑΛΜΥΡΗΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
200g καστανή ζάχαρη
6 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος αλατισμένο
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις η ζάχαρη λιώσει και έχει την όψη καστανού σιροπιού προσθέστε
αμέσως το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέστε σιγά
σιγά την κρέμα γάλακτος. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό.
Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να ξεκουραστεί και να κρυώσει.
Η σως σας είναι έτοιμη και μπορείτε να τη διατηρήσετε σε βαζάκι
για έναν μήνα στο ψυγείο.
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατέψτε την βρώμη με το μέλι και απλώστε την
σε ταψάκι σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για 5 λεπτά
και το αφήνετε να κρυώσει.
Χωρίζετε σε 4 μπολ και προσθέτετε από πάνω φέτες μπανάνας
μια μπάλα παγωτό βανίλια και την σως της αλμυρής καραμέλας.
Προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και λίγο κακάο.
Απολαυστικές νιφάδες φαγόπυρο με φιστικοβούτυρο και πραλίνα
Απολαυστικές νιφάδες φαγόπυρο με φιστικοβούτυρο και πραλίνα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/2 κούπας γάλα αμυγδάλου
1/2 κούπας νερό
2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουτ. σούπας φιστικοβούτυρο
1/4 κουτ. γλυκού βιολογική κανέλα Κεϋλάνης
1 κουτ. σούπας βιολογικό κακάο criollo
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι Μεσολογγίου
1/2 κούπας βιολογικές νιφάδες φαγόπυρο
λίγη πραλίνα φουντουκιού για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέστε το γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε άλλο γάλα επιθυμείτε),
το νερό, το σιρόπι σφενδάμου, το φιστικοβούτυρο, το κακάο, την κανέλα,
και το αλάτι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Ζεστάνετε μέχρι να αρχίσει το μείγμα να βράζει και ανακατεύετε καλά.
Προσθέστε τις νιφάδες και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και σκεπάστε το για ακόμη 5 λεπτά ώστε να
απορροφηθούν και τα υπόλοιπα υγρά του μείγματος.
Σερβίρετε με λίγο φιστικοβούτυρο από πάνω, λίγη πραλίνα φουντουκιού
και μερικά φιστίκια.
Θερμίδες ανά μερίδα: 140.6kcal
Θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές βιολογικές και λεμόνι
Θρεπτική σούπα με κόκκινες φακές βιολογικές και λεμόνι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κούπα κόκκινες βιολογικές φακές
3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο
250ml ζωμό λαχανικών
2 κούπες νερό
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε
ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4 λεπτά μέχρι
να χρυσίσουν.
Προσθέστε τον πελτέ τομάτας, το κύμινο, το πιπέρι,
το αλάτι και λίγο πιπέρι καυτερό και σοτάρετε για
άλλα 2 λεπτά.
Προσθέστε τον χυμό λαχανικών, το νερό, τις κόκκινες
φακές και το καρότο και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι
να μαλακώσουν οι φακές και να χυλώσει η σούπα.
Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός για να κάνετε την μισή
ποσότητα της σούπας πουρέ και ανακατέψτε πάλι στην
κατσαρόλα ώστε να ομογενοποιηθεί η σούπα.
Στο τέλος προσθέστε τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο
κόλιανδρο και μερικά σποράκια κολοκυθόσπορου και σερβίρετε.
Θερμίδες ανά μερίδα: 190kcal
Αντιοξειδωτική σούπα με παντζάρια και σπόρους Chia
Αντιοξειδωτική σούπα με παντζάρια και σπόρους Chia
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 μέτρια παντζάρια
2 καρότα λεπτοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό πράσο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα παντζάρια με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα με νερό
να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να
μαλακώσουν.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, τα
καρότα και τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά.
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κύβους.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ τα παντζάρια μαζί με τα σοταρισμένα λαχανικά
και τον ζεστό ζωμό λαχανικών.
Συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να προκύψει μια απαλή κρέμα.
Προσθέτουμε αλάτι και γαρνίρουμε με τον κολοκυθόσπορο, τον ηλιόσπορο και τους
σπόρους chia.