ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο bucatini No 5 δίκοκκο
Για τον κιμά σόγιας:
2 φλιτζάνια τσαγιού κιμά σόγιας 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ 
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας 
1/3 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο 
2-3 μπαχάρια 
λίγο μοσχοκάρυδο 
λίγο γαρύφαλο 
λίγη κανέλα 
αλάτι, πιπέρι 
3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας 
Για την κρέμα: 
5 φλιτζάνια τσαγιού νερό 
1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες πατάτας(πουρέ) 
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 
3/4 φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι
αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, λίγη φρυγανιά για το πασπάλισμα 
λίγα κυβάκια μαργαρίνης 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά. 
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη σόγια με 6 φλιτζάνια νερό για να φουσκώσει. 
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις πάρει βράση, σβήνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Αφήνουμε να μείνει με κλειστό καπάκι, για περίπου 45΄.Κατόπιν, σουρώνουμε τη σόγια. 
Βάζουμε στη κατσαρόλα το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να ξανθύνουν. 
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί για περίπου 45΄, να βράσει και να δέσει η σάλτσα. 
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, ελαφρά. 
Σουρώνουμε και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε και τη κρέμα. 
Βράζουμε το νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. 
Ρίχνουμε μέσα το πουρέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. 
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεστάνει και ρίχνουμε το αλεύρι. 
Το ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ξανθύνει. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό με το πουρέ, ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει.
Βράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. 
Προσθέτουμε και αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. 
Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ, το λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια. 
Απο πάνω ρίχνουμε τον κιμά (αφού έχουμε αφαιρέσει τα μπαχάρια), στρώνουμε με ένα πιρούνι να καλύψει όλη την επιφάνεια και κατόπιν βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. 
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα. 
Τέλος, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και βάζουμε κατά τόπους μικρά κυβάκια μαργαρίνης. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40΄-50΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.