Organic Mushrooms
About The Author
Τι είναι η ροβίτσα και πώς θα τη μαγειρέψετε
Η ροβίτσα είναι ένα νοστιμότατο όσπριο, λιγότερο δημοφιλές όμως από τα υπόλοιπα όσπρια, που μας αρέσει πολύ, γι αυτό και σας μαθαίνουμε ό,τι αξίζει να ξέρετε γι αυτήν.
Τι είναι
To μέγεθός της είναι μικρό, ίσως και μικρότερο από της φακής, ενώ ξεχωρίζει και για το πράσινο χρώμα της. Στα μεγάλα ατού της, ότι δεν χρειάζεται μούλιασμα αποβραδίς.
Που παράγεται
Η ροβίτσα χρειάζεται ορεινό και άγονο μέρος για να φυτρώσει. Στην Ελλάδα δεν γίνεται εκτεταμένη καλλιέργεια ροβίτσας, αλλά υπάρχουν αρκετοί καλλιεργητές στην Καλαμάτα καθώς και κάποιοι στην περιοχή των Καλαβρύτων (το στιφάδο της ροβίτσας εκεί θεωρείται τοπική σπεσιαλιτέ).
Καθώς η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί όμως, γίνεται εισαγωγή από χώρες του εξωτερικού. Αν βρεθείτε σε μαγαζί που πουλάει χύμα όσπρια, ψάξτε την και μαγειρέψτε την εύκολα αφού είναι πεντανόστιμη, ανάλαφρη, γρήγορη στο μαγείρεμα και καλόβολη.
Τι μας προσφέρει
Το μικρούτσικο αυτό όσπριο είναι θρεπτικότατο αφού περιέχει πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο, κάλλιο καθώς και πολλές βιταμίνες. Η ροβίτσα είναι ιδανική τροφή για χορτοφάγους, ακόμα και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
Πώς θα τη μαγειρέψετε
Μαζί της μπορείτε να φτιάξετε πολλά και νόστιμα πιάτα. Συγκεκριμένα, ταιριάζει πολύ σε μαγειρευτά και σούπες και δίνει πολύ ωραίες, πράσινες βελουτέ καθώς και πουρέ. Επίσης, μπαίνει σε σαλάτες και σε διάφορα κρύα πιάτα και με ροβίτσα μπορείτε φτιάξτε και χορτοφαγικά κεφτεδάκια.
Πηγή: www.olivemagazine.gr
10 λόγοι για να τρως κινόα
Μια καινούρια σουπερτροφή που ακούει στο όνομα κινόα. Πολλές οι θρεπτικές ιδιότητες της, τα διατροφικά οφέλη της και πολλαπλοί οι τρόποι κατανάλωσης και ένταξής της στη διατροφή. Πάμε να δούμε 10 λόγους για να τρώμε κινόα.
- Είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως, συνεπώς ο άθικτος σπόρος της προσφέρει ένα προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού καθώς επίσης καθυστερούν τη διοχέτευση της γλυκόζης στο αίμα.
- Χαρακτηρίζεται ως ένα δημητριακό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Σε αντίθεση με άλλα δημητριακά η αναλογία πρωτεΐνης και υδατάνθρακα είναι αυξημένη, γεγονός που κατηγοριοποιεί την κινόα ως μια φυτική τροφή που προσδίδει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη. Δηλαδή, η πρωτεΐνη της κινόας μπορεί να συγκριθεί με την πρωτεΐνη που παίρνουμε από το κρέας, το αυγό, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
- Δεν περιέχει καθόλου γλουτένη και αυτό την καθιστά κατάλληλη τροφή για άτομα που υποφέρουν με κοιλιοκάκη, άτομα δηλαδή που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
- Παράλληλα περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σιδήρου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο.
- Επίσης χαρακτηρίζεται ως μια καλή πηγή ασβεστίου, συνεπώς άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή και χορτοφάγοι μπορούν να επωφεληθούν από το ασβέστιο που προέρχεται από την κινόα και να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης οστεοπόρωσης.
- Περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι κυριότερες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχονται στην κινόα είναι η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε.
- Περιέχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χαρακτηρίζεται ως πηγή ω-3 λιπαρών οξέων.
- Έρευνες έχουν δείξει την προστατευτική της δράση αναφορικά με χρόνιες νόσους όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη τύπου ΙΙ, υπέρταση, παχυσαρκία και καρκίνο του εντέρου. Επομένως η κατανάλωση της κινόας σε εβδομαδιαία βάση είναι ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό.
- Επίσης δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη, γεγονός ενθαρρυντικό για άτομα με καρδιαγγειακές παθήσεις και υψηλά επίπεδα ολικής και κακής χοληστερόλης.
- Μπορεί να μαγειρευτεί πολύ εύκολα, όπως το πλιγούρι, και θα το δείτε να χρησιμοποιείται σε σαλάτες αλλά και σε γεύματα με συνοδευτικά κρέατος, ψαριού, λαχανικών φούρνου ή και ωμών λαχανικών. Σε διάφορα εστιατόρια προωθείτε ως υπερτροφή και κατατάσσεται στα υγιεινά πιάτα με υψηλή θρεπτική αξία.
Πηγή: www.mednutrition.gr
Κανέλα οι θεραπευτικές της ιδιότητες
- Σύμφωνα με την Αμερικανική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η κανέλα βοηθά να αντιμετωπιστούν οι μυϊκοί σπασμοί, η τάση προς έμετο, η διάρροια, το κρυολόγημα και τα προβλήματα στύσης.
- Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Diabetes UK, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει επίσης στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 και του διαβήτη τύπου 2.
- Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας, η κιναμμωμαλδεΰδη της κανέλας μπορεί να βοηθήσει επίσης στην αντιμετώπιση λοιμώξεων από βακτήρια και μύκητες.
- Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό της κανέλας (CEppt) μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ.
- Νευρολόγος από το Ιατρικό Κέντρο του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rush υποστηρίζει ότι η κανέλα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική και για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς βοηθά να ανασταλεί η εξέλιξη της νόσου.
- Μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια κατέδειξε επίσης ότι η κανέλα βοηθά τον οργανισμό να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την κατανάλωση λιπαρών.
Πηγή: www.onmed.gr
3 μαύρες τροφές που πρέπει να δοκιμάσετε
Μαύρο σουσάμι: Έχει εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ξεπερνώντας το λευκό σουσάμι κατά 60% και είναι πολύ πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Βάλτε το στη διατροφή σας ξεκινώντας από τις σαλάτες και το ψωμί και απολαύστε τα οφέλη του.
Μαύρες φακές: Το μαύρο τους χρώμα οφείλεται στις ανθοκυανίνες, τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στα κεράσια, τα μύρτιλα και τα δαμάσκηνα και η ευεργετική τους δράση εντοπίζεται στην τόνωση της μνήμης και τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Μοιάζουν με χαβιάρι στην όψη και είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, (12 γραμ. πρωτεΐνης και 9 γραμ. φυτικών ινών σε μισό φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές) κρατώντας σας γεμάτους ενέργεια και χορτάτους.
Μαύρο ρύζι: Το καστανό ρύζι σίγουρα είναι καλό για την υγεία σας, το μαύρο, όμως, είναι ακόμη καλύτερο. Ο λόγος είναι ότι περιέχει σημαντικά υψηλότερα ποσοστά βιταμίνης Ε, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, συν του ότι οι ανθοκυανίνες του ξεπερνούν αυτές των μύρτιλων σύμφωνα με έρευνα του Γεωργικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα.
Πηγή: www.clickatlife.gr
test
test
Βοοτροφική Ριτσώνας Επικοινωνία
H BDL συμμετέχει στην Food Expo 2024
- Βάρος προϊόντος:: 1000g
Βιολογικό Ρόφημα Buddha Cup Golden Turmeric Milk
- Βάρος προϊόντος:: 1000g
Βιολογικό Ρόφημα Buddha Cup Golden Turmeric Milk
Βάρος προϊόντος: 120g
Barcode: 5200127871292
Προέλευση: Προϊόν Εισαγωγής
Τρόποι χρήσης:
Σε μια κούπα γάλα – ζωικό ή φυτικό - ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.
Το ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε το γλυκαντικό της αρεσκείας μας ( προτείνεται μέλι) και αφήνουμε να βράσει. Σερβίρουμε αμέσως.
Περιγραφή:
Το “golden milk” ή αλλιώς γάλα κουρκουμά, είναι ένα Ινδικό ρόφημα το οποίο έχει κερδίσει την αναγνώριση και στις δυτικές κουλτούρες. Τα χρυσό – κίτρινο
αυτό ρόφημα φτιάχνεται παραδοσιακά από ζεστό ζωικό ή φυτικό γάλα με την προσθήκη κουρκουμά και άλλων μπαχαρικών όπως η κανέλα, το τζίντζερ & το
μαύρο πιπέρι. Υπάρχουν αναφορές για τα πολλά οφέλη του όπως τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και η προφύλαξη από ασθένειες.
Το συστατικό κλειδί του golden turmeric milk είναι ο κουρκουμάς του οποίου το ενεργό συστατικό η κουρκουμίνη έχει χρησιμοποιηθεί για πολλούς αιώνες από
την παραδοσιακή Ινδική ιατρική, Αγιουβέρδα, για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Οι συνταγές του golden turmeric milk, περιλαμβάνουν επίσης κανέλα
& τζιντζερ επίσης γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Επίσης έρευνες αναφέρονται και στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των τριών βασικών συστατικών.
Buddha Cup on the GO Κακάο Criollo & Σμέουρο
- Βάρος προϊόντος:: 1000g
Buddha Cup on the GO Κακάο Criollo & Σμέουρο
Βάρος προϊόντος: 60g
Barcode: 5200127871643
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 4 ΛΕΠΤΑ
Προσθέστε ζεστό νερό ή γάλα της επιλογής σας & απολαύστε!
Τρόποι χρήσης:
Για τον τέλειο χυλό βρώμης BUDDHA CUP αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ και προσθέστε ζεστό νερό ή γάλα (φυτικό ή ζωικό) μέχρι την κόκκινη εσωτερική γραμμή.
Ανακατέψτε καλά για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κλείστε το φιλμ και περιμένετε για 4 λεπτά. Αφαιρέστε το φιλμ, ανακατέψτε και απολαύστε!
Προσοχή! Ζεστή επιφάνεια, δεν χρησιμοποιείται στον φούρνο μικροκυμάτων.
Buddha Cup on the GO Πρωτεϊνη Αρακά & Μύρτιλο
- Βάρος προϊόντος:: 1000g
Buddha Cup on the GO Πρωτεϊνη Αρακά και Μύρτιλο
Βάρος προϊόντος: 60g
Barcode: 5200127871650
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ 4 ΛΕΠΤΑ
Προσθέστε ζεστό νερό ή γάλα της επιλογής σας & απολαύστε!
Τρόποι χρήσης:
Για τον τέλειο χυλό βρώμης BUDDHA CUP αφαιρέστε το προστατευτικό φιλμ και προσθέστε ζεστό νερό ή γάλα (φυτικό ή ζωικό) μέχρι την κόκκινη εσωτερική γραμμή.
Ανακατέψτε καλά για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια κλείστε το φιλμ και περιμένετε για 4 λεπτά. Αφαιρέστε το φιλμ, ανακατέψτε και απολαύστε!
Προσοχή! Ζεστή επιφάνεια, δεν χρησιμοποιείται στον φούρνο μικροκυμάτων.