Organic Mushrooms
Ομελέτα με Βρώμη και Κατσικίσιο τυρί
ΥΛΙΚΑ
10 gr. νιφάδες βρώμης
50 ml. γάλα
2 αυγά
50 gr. κατσικίσιο τυρί
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίχνεις την βρώμη, προσθέτεις το γάλα, ανακατεύεις και το αφήνεις 5 λεπτά στην άκρη.
2. Ψιλοκόβεις το κρεμμυδάκι, μόνο τα πράσινο μέρος.
3. Προσθέτεις στο μείγμα βρώμης τα αυγά, την πάπρικα και τα ανακατεύεις να γίνουν ένα μείγμα.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτεις το μείγμα.
5. Δεν ανακατεύεις καθόλου, χαμηλώνεις την θερμοκρασία και αφήνεις την ομελέτα να σιγοψηθεί περίπου 7-8 λεπτά.
6. Στα 4 λεπτά προσθέτεις το τυρί σε κυβάκια.
7. Όταν η ομελέτα δείχνει ψημένη στην επιφάνεια την βγάζεις.
Choco banana cake χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
Κλασσική Sour Cream
Υλικά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ ξινόγαλο
40 γρ μαραθόσπορος
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τους σπόρους του μάραθου και τους καβουρδίζουμε ελαφρώς.
Όταν ο μαραθόσπορος είναι έτοιμος τον αποσύρουμε από τη φωτιά και τον τοποθετούμε στο ξύλο κοπής, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τους ψιλοκόβουμε και τους αφήνουνε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ή μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι, το ξινόγαλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια παχύρευστη και βελούδινη κρέμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαραθόσπορο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Βιολογικό Κριθαράκι δίκοκκο με απάκι και γραβιέρα
Υλικά
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
150 γρ. απάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. κρητική γραβιέρα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 1/2 κ.γλ. ξερό
150 ml λευκό ξηρό κρασί
λάδι
ξύσμα από πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το απάκι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το απάκι σε φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (διαβάθμιση 1-9 στο 8).
Προσθέτουμε το δεντρολίβανο (ψιλοκομμένο αν βάλουμε φρέσκο) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για περίπου ένα λεπτό.
Προσθέτουμε την μανέστρα και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθεί η μανέστρα και να γυαλίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε ως να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιεί όλο τον ζωμό και να χυλώσει. (έχουμε χαμηλώσει την ένταση της φωτιάς, από 1-9 το έχουμε βάλει στο 6).
Κόβουμε την γραβιέρα σε κύβους.
Όταν απορροφήσει όλο τον ζωμό αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την γραβιέρα, ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε αμέσως.
Βιολογικό Κεχρί με πράσο
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. πράσα καθαρισμένα
250 γρ. κεχρί
1/3 ματσάκι άνηθο
4 φλ. ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μελώσουν.
Προσθέτουμε το κεχρί και το ζωμό, αλατίζουμε και βράζουμε για 15' περίπου, μέχρι να αφρατέψει το κεχρί και να απορροφηθούν τα υγρά.
Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.