Παγωτό Κανέλα
🍨 Παγωτό Κανέλα (χωρίς παγωτομηχανή)
Υλικά:
-
400 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης λιπαρά, καλά παγωμένη)
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
-
1½ - 2 κ.γ. κανέλα κεϋλάνης σε σκόνη της BDL (ανάλογα πόσο έντονο το θέλεις)
-
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
-
Μια πρέζα αλάτι κέλτικο ψιλό της BDL (για να αναδείξει τη γεύση)
Εκτέλεση:
-
Χτύπα την κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
-
Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
-
Πρόσθεσε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Μετάφερε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και άφησέ το για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
🕒 Έτοιμο σε: 10 λεπτά προετοιμασία + 6 ώρες κατάψυξη
🍽 Tip: Σερβίρεται τέλεια με καβουρδισμένα καρύδια ή λίγο μέλι από πάνω!