Κίτρινη κολοκύθα γεμιστή με κινόα, μανιτάρια και σος από ταχίνι

Υλικά για 4 μερίδες
2 κίτρινες κολοκύθες, κομμένες στα 2
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Πιπέρι
Κύμινο ή και κουρκουμά
2 κ.γ. πάπρικα
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κούπα βρασμένο κινόα (σκέτο ή με μανιτάρια για έξτρα πρωτεΐνες)
¼ κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
Για την σος
¼ κούπα ταχίνι
Χυμός από 1 πορτοκάλι
½ κ.γ. θυμάρι

Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ºC. Αφαιρείτε το εσωτερικό από τις κολοκύθες, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο κύμινο ή και κουρκουμά. ( τον κουρκουμά τον βάζω παντού!!)
Κόβετε τις κολοκύθες στη μέση, τις βάζετε σε ένα ταψί ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε στο φούρνο μαζί με το δενδρολίβανο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη.
Μέχρι να ψηθεί ρίχνετε σε ένα μπολ το βρασμένο κινόα με τα μανιτάρια, το βασιλικό, ενώ σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το ταχίνι, το χυμό πορτοκάλι και το θυμάρι.
Γεμίζετε την κολοκύθα με το κινόα, τα μανιτάρια και το βασιλικό και περιχύνετε με την σος